Mасажа

Mасажа

Поголем дел од луѓето одат на масажа за релаксација,но има и многу кои ставаат акцент на терапевтските својства на масажата.Во однос на тоа, ги нудиме следните типови на масажа

Класична масажа

Класичната масажа во основа  е масажа која ја нарекуваат релкас или реклаксирачка масажа.Се изведува по целото тело,по избор може да биде општа или парцијална.Парцијалната се одвива на одреден дел на телото.Со релак масажата се подобрува циркулацијата,која овозможува подобар проток на кислород низ вашето тело.Класичната или релакс масажата ве релаксира,опушта и доведува до нормализирање на работата на срцето,дишењето и крвниот притисок.Најдобра за ослободување од стресот,

Медицинска масажа

Медицинската масажа ја подобрува циркулацијата, го подобрува снабдувањето со кислород и хранливи материи, како и елиминацијата на штетните материи од метаболизмот и јаглерод диоксидот од крвта. Медицинската масажа може да се користи како примарна терапевтска интервенција или како додаток на други терапевтски техники.

Ефекти од медицинска масажа
- намалување на грчевите,
- подобрување на протокот на крв на локално ниво,
- Намалување на болката во мускулите и вкочанетоста

Спортска масажа

Клучната специфичност на оваа масажа е тоа што таа е насочена кон зглобовите на тетивите и мускулите, што влијае на подобрувањето на физичките перформанси и постигнување на подобри резултати. Како што покажа истражувањето, само 30 секунди од овој вид на масажа доведува до подобрување на мобилната зглобност.  За секој кој е спортски активен, оваа масажа е дел од рутината и секојдневието,

Антицелулитна масажа

Антицелулитната масажа е природен, ефикасен и пријатен начин за намалување и елиминирање на целулитот, или акумулираната маст што ја прави вашата кожа нерамна, збрчкана и полна со грутки. За време на масажата, се користат разни техники на притисок за да се скршат мастите и да се даде мазен изглед на кожата.

За време на третманот, поткожното ткиво се загрева, кое се третира и се зголемува циркулацијата, или протокот на крв.
Антицелулитната масажа е единствениот начин да се ослободите од  целулитот кој не вклучува скапи и инвазивни интервенции и неприродни процедури.

Арома масажа

Арома масажата е  специфична по тоа што секој третман е прилагоден на поединецот и неговите потреби. Пријатното релаксирачко опкружување со музика и мирис на етерични масла ќе овозможи уште поефикасен третман на третманот.
Мирисот на етерични масла силно влијае врз емоциите и духот, а благодарение на хемискиот состав дејствува на одредени органи и ткива, како и на хормоналниот и нервниот систем. Масажата со арома е одличен начин за лекување на одредени проблеми како што се стрес, замор и мускулна болка.

Чоколадна масажа

Секојденвните истражувања покажуваат дека конзумирањето на мали дневни дози црна чоколда ,помага пред се во зачувување на вашиот кардиоваскуларен систем,артероскелроза и замор ,меѓутоа е исто така познато дека го подобрува расположението и предизвикува чувство на еуфорија,а самиот мисжрис на чоколадото може да предизвика позитивен ефект на мозокот.Чоколадото го нема само смирувачкиот ефект при конзумирање на истото,масажата со чоколадо подеднакво ги опушта и смирува болните мускули.Темното чоколадо ги содржи трите биоактивни компоненти на какаото-теобромин,теофилин и кофеин,кој што ја поттикнуваат циркулацијата и производството на колаген и еластин.На тој начин јжкожата се снабдува со потребната црвстина и елстичност.

Овој третман се користи и како метод во борбата со целулитот.

Вакуумска масажа на грб / 30 мин

Вакум масажата овозможува кожата и површинските мускули да се вовлечат во чашата. Вовлекувањето на кожата придонесува да се отворат порите на кожата, а со тоа се стимулира протокот на крв и лимфа.
Вакум масажата помага да се ослободите од мускулните болки исто така помага и при подобрување на физичката и психолошката благосостојба.