Класичен третман на лице

Класичен третман на лице или хигиенски третман е наменет за темелно чистење на кожата.Тоа подразбира задолжителен механички пилинг,масажа и лимфна дренажа на лицето,вратот и деколтето.Постапката н атретманот започнува

  • Чистење на кожата
  • Пилинг на лицето
  • Парење на кожата под вапазон
  • Чисење на лицето од акни,
  • Серум за затварање на порите
  • Маска во зависност од типт на кожата
  • Хидратација на лицето со нанесување на хидрантна крема според типт на кожата,

Придобивките од овој третман се состојат во тоа што после третманот кожата е чиста,со зголемена циркулација на крв во поткожното ткиво,ги намалува борите,ја зголемува влажноста на кожата,го зголемува колагеното ткиво,го подобрува тенот.